Skôr ako sa zelenina dostane z poľa na váš tanier, najmenej polovica z nej skončí na skládke. To znamená každá druhá paradajka alebo hlávkový šalát. Nehovoriac o tom, že poľnohospodárstvo produkuje tretinu skleníkových plynov. Stačí sa pozrieť do odpadkových košov supermarketov či do najbližšieho koša, aby sme zistili, v akej obrovskej miere plytváme potravinami.
Režisér Valentin Thurn predkladá vo svojej snímke znepokojujúce a alarmujúce fakty o našom vzťahu k jedlu a zároveň hľadá možnosti, ako túto situáciu zlepšiť. Na príkladoch "odpadkovej potápačky" zachraňujúcej vyhodené jedlo zo supermaketov, amerického antropológa, ktorý založil komunitu ľudí najímajúcich si konkrétneho farmára na pestovanie zeleniny, a rade daľších ukazuje možné cesty, ako plytvanie potravinami zastaviť. Ak by sme ho obmedzili na polovicu, malo by to na produkciu skleníkových plynov podobný efekt, ako keby z ciest zmizlo každé štvrté auto.